Ale!

Alkuperäinen hinta oli: €49,00.Nykyinen hinta on: €39,00.

Marjo Ruismäki – Sijaistraumatisoituminen ja myötätuntouupumus-trauman siirtyminen auttajaan – Katseluoikeus 2 viikkoa

Sijaistraumatisoituminen on muutos, joka tapahtuu auttajan sisäisessä kokemusmaailmassa seurauksena empaattisesta yhteydestä traumatapahtuman kokeneeseen. Sijaistraumatisoituminen on prosessi, joka kehittyy ajan mittaan. Auttajan sijaistraumatisoitumisen merkit ovat samankaltaiset kuin trauman uhreilla. Kyse on kumulatiivisesta seurauksesta työskenneltäessä asiakkaiden kanssa, jotka ovat kokeneet esimerkiksi vaikeita elämäntilanteita, väkivaltaa, raiskauksia tai insestiä.
Luennossa esitellään työntekijään ja työhön liittyviä ominaisuuksia, jotka voivat altistaa työntekijää sijaistraumatisoitumiselle ja myötätuntouupumukselle.
Puheenvuorossa esitellään prosesseja, jotka voivat olla sijaistraumatisoitumisen riskejä mutta tiedostettuina myös suojatekijöitä.

 

Ostettuasi videon, näet sen tältä sivulta tai omalta tililtäsi

Marjo Ruismäki on psykologi PsM, systeeminen psykoterapeutti, kouluttajapsykoterapeutti (perhepsykoterapia), sertifioitu EMDR-terapeutti (aikuiset), EMDR-työnohjaaja (aikuiset) sekä lasten ja nuorten EMDR-terapeutti. Hän työskentelee traumatietoisella työotteella vakavasti kiintymyssuhteissaan traumatisoituneiden aikuisten, nuorten ja perheiden kanssa. Hän on kehittänyt ryhmähoitomalleja omissa lapsuuden hoivasuhteissa laiminlyödyille vanhemmille ja ohjaa näitä ryhmiä ja kouluttaa ryhmänohjaajia.

Tarjouspyyntö yli 20 oikeudesta

Omat tietosi