Tiina Aaltonen (kuvassa oikealla) on yhteiskuntatieteiden maisteri, psykologi, psykoterapeutti, EMDR-terapeutti ja Theraplay-terapeutti. Tiina työskentelee yksityisvastaanotollaan sekä Aatos Klinikalla Helsingissä
että Keravalla. Aiemmin hän työskenteli lähes 16-vuoden ajan HUS lastenpsykiatrialla eri yksiköissä. Tiinalla on pitkä, yli 20 vuoden, kokemus työskentelystä vakavasti traumatisoituneiden lasten, nuorten ja heidän perheittensä kanssa. Tiina opiskelee tällä hetkellä lasten ja nuorten EMDR työnohjaajaksi. Tiinan sydäntä lähellä on myös urheilupsykologinen työ.
Sanna Weckman (kuvassa vasemmalla) on kouluttajapsykoterapeutti, perheterapeutti, KKT-terapeutti, EMDR-terapeutti sekä Sosionomi YAMK (erikoistuminen perhe- ja perhehoitotyön johtamiseen). Sanna valmistuu
toukokuussa 2025 Suomen ensimmäisestä koulutusryhmästä Sensomotoriseksi psykoterapeutiksi. Hän opiskelee parasta aikaa lasten ja nuorten EMDR-työnohjaajaksi yhdessä Tiinan kanssa. Sanna työskentelee yksityisvastaanotoillaan Lohjalla ja Espoossa lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden kanssa sekä työnohjaa ja kouluttaa. Sannan vahvana osaamisalueena ovat autisminkirjon lasten-, nuorten- ja perheiden traumakokemusten hoitaminen eri psykoterapeuttisin keinoin. Luottamustehtävissä Sanna on Suomen EMDR-yhdistyksen hallituksen jäsen. Työkokemusta Sannalla on yli 20- vuoden ajan työskentelystä vakavasti traumatisoituneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Ennen kokopäiväiseksi ammatinharjoittajaksi ryhtymistä Sanna on työskennellyt yli 7-vuoden ajan HUS lastenpsykiatrialla sekä yli 10-vuoden ajan lastensuojelun eri toimialueilla pääkaupunkiseudulla.
Puheenvuorossaan Aaltonen & Weckman käsittelevät ryhmämuotoisen EMDR GP-C-hoitoprotokollan käyttöä, tuoden esille käytännön kokemuksia 5-vuotiaiden päiväkoti-ikäisten lasten ryhmämuotoisesta psykoterapeuttisesta hoidosta. Esityksessä esitellään EMDR GP-C hoitoprotokollaa, sen käyttöä sekä muita lasten traumahoidossa käytettäviä menetelmiä / keinoja, joita hyödynnettiin suomalaisessa 5-vuotiaiden lasten päiväkotiryhmän kanssa. Vuodesta 1999 lähtien EMDR-terapiaa on sovellettu muualla maailmalla ryhmämuodoissa ja sen tehokkuutta on raportoitu eri tutkimuksissa. Hoitoprotokolla pitää sisällään 8 eri vaihetta, kuten yksilöhoidossa käytettävässä EMDR-prosessissa. Esityksen tarkoitus on konkretisoida tapausesimerkin avulla EMDR GP-C:n käyttöä sekä muita lasten kanssa käytettäviä menetelmiä ja rohkaista myös muita lasten- ja nuorten kanssa psykoterapiaa tekeviä hyödyntämään menetelmiä omassa työssään.