Petteri Mankila

Petteri Mankila

Olen psykiatrinen sairaanhoitaja, vaativan erityistason perhepsykoterapeutti ja traumapsykoterapeutti. Olen työskennellyt koko työurani vakavista mielenterveysongelmista kärsivien sekä monella tavalla traumatisoituneiden ihmisten auttamiseksi ammatillisesti. Olen työskennellyt lapsuus, nuoruus ja aikuisikäisten parissa. Minulle on myös pitkä kokemus ammattilaisten monenlaisesta tukemisesta työssään. Olen toiminut työnohjaajana, konsulttina sekä kouluttajana yksityisten terveyspalveluiden, kunnallisten terveys- ja sosiaalipalvelujen, valtion terveyspalveluiden sekä järjestöjen parissa. Olen toiminut myös psykoterapiakouluttajana Oulun yliopiston järjestämässä perhepsykoterapiakoulutuksessa. Olen työskennellyt useammassa kehittämishankkeessa ja olen ollut viemässä käytäntöön niissä kehitettyjä toimintamalleja.

Kouluttaminen
Olen kouluttanut traumatisoitumiseen liittyen hyvin monenlaisista tulokulmista käsin. Koulutustyössä on mielestäni tärkeää, että koulutus antaisi koulutettavalle ammattilaiselle käytännön vinkkejä ja ideoita siitä, miten itse työskentelisin. Kouluttajana vahvuuteni on se, että osaan viedä teoriatietoa käytännön työskentelyn tasolle. Vaikka tutkin mielelläni ja luen teoriatietoa, niin ammattilaisen on tärkeintä mielestäni kehittää kaiken aikaa kliinistä osaamista, jotta traumatisoitunut saa parhaan mahdollisen avun. Koulutan myös vakautumisryhmien ryhmänohjaajia.
Psykoterapia
Psykoterapeuttina olen tehnyt kolmenkymmenenvuoden aikana hyvin monenlaisia psykoterapioita. Olen työskennellyt perheiden kanssa, vanhemmuuden kysymysten kanssa, mielenterveysongelmien ja traumatisoitumisen aiheuttamien vaikeuksien kanssa perheissä ja yksilöiden kanssa. Toimin kelan kuntoutuspsykoterapeuttina, olen PPSHP: n lääkinnällisen kuntoutuksen listoilla sekä olen hoitanut itsemaksavia asiakkaita. Olen arvioinut mielenterveysongelmien ja erityisesti traumatisoitumisen aiheuttamia oireita ja niiden vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Olen ohjannut vakautumisryhmiä.
Työnohjaus Ja konsultaatiot
Työnohjaan yksilöitä, ryhmiä sekä yhteisöjä, jotka työskentelevät eri tavalla traumatisoituneiden kanssa. Työnohjattavani työskentelevät perheiden ja/tai yksilöiden kanssa monenlaisissa työympäristöissä ja organisaatioissa. Jatkuvasta työnohjauksesta huolehtiminen erityisesti pitkäaikaisesti ja varhain traumatisoituneiden auttamiseksi on erittäin tärkeää. Mielestäni pidemmät työnohjausprosessit tarjoavat paremmat mahdollisuudet sellaiseen ammatilliseen kehittymiseen, jossa saa riittävät tiedot ja jossa kehittyy tarvittavat kliiniset taidot traumatisoituneiden auttamiseksi.

Tarjouspyyntö yli 20 oikeudesta

Omat tietosi