Luento: Traumatisoituneen vanhemman kokemus lapsestaan voi muuttua! (CAVES-malli)

Torstaina 6.10.2022

Helsinki, Vanhemmuus ja perhe, Webinaari

Koulutuksen tiedot

Videopalautteen käyttö vanhemman mentalisaatiokyvyn vahvistamiseksi – CAVES-malli

Torstaina 6.10. klo 9 – 10.30

Paikka: SOSTE, Yliopistonkatu 5, 6. krs, Helsinki. Mahdollisuus osallistua paikan päällä ja videoyhteydellä
Kouluttaja:        prof. Daniel Schechter
Hinta:                 49 € + alv 24%
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.8.2022

Prof. Daniel Schechter esittelee luennossaan pitkittäistutkimuksesta saatua tietoa lähisuhteissaan traumatisoituneiden, PTSD:stä kärsivien äitien ja heidän lastensa hoidosta. Schechterin ja kollegoiden kehittämä Clinical Assisted Videofeedback Exposure Sessions (CAVES) -videopalautteen tavoite on vahvistaa vanhempien kykyä mentalisoida omia ja lapsensa kokemuksia vuorovaikutustilanteissa. Luennolla esitellään tapausesimerkki CAVES-työskentelystä, menetelmään liittyviä tutkimustuloksia ja tulevaisuuden tutkimuskysymyksiä.

CAVESista on kehitetty pidempi, 16-kerran manualisoitu psykoterapeuttinen interventio 1-3 vuotiaiden lasten kärsiville vanhemmille, jotka kärsivät traumaoireista: ”Clinical Assisted Videofeedback Exposure Approach Therapy” (CAVEAT). CAVES/CAVEAT malli rakentuu näyttöön perustuville vanhempi – lapsi -psykoterapian ja PTSD:n hoitomalleille, kuten Child-Parent Psychotherapy, Interaction Guidance, Mindind the Baby/Mothering from the Inside-Out, ja traumaoireiden pitkitetty altistusterapia.

Luennolle voivat osallistua vanhemmuuden, vanhempi-lapsi -vuorovaikutuksen ja perheiden kanssa hoidollisesti työskentelevät ammattilaiset. Luennon jälkeen koulutus jatkuu CAVEAT -mallin kliinisenä käyttökoulutuksena (ilmoittautuminen erikseen täällä, rajoitettu osallistujamäärä).

Kouluttaja:

Daniel Schechter toimii lasten- ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessorina Lausannen yliopistossa ja New Yorkin University Grossman School of Medicine:ssä. Lisäksi hän on pikkulapsuuteen, lapsuuteen ja nuoruusikään erikoistunut psykiatri ja psykoanalyytikko sekä kehityksellisen neurotieteen tutkija. Schechter on tutkinut erityisesti hoivaajan vakavan traumahistorian ylisukupolvista siirtymistä psyykkisten, hormonaalisten ja aivotason muutosten sekä vanhempi – lapsisuhteen häiriöiden kautta. Schechter työryhmineen ovat pioneeriasemassa vanhemmuusinterventioiden (CAVES/CAVEAT) kehittämisessä vakavasti traumatisoituneille vanhemmille ja heidän lapsilleen.

Lisätietoja: sanna.isosavi@traumaterapiakeskus.com

Katso myös: CAVES/CAVEAT menetelmäkoulutus

Lisätietoa: https://mentalisation.org/wp-content/uploads/2018/10/5_Rusconi.pdf

Muita koulutuksia

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50% kokonaishinnasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty 7 vrk ennen koulutuksen alkua, peritään maksu kokonaisuudessaan.