Lapsen mieli mielessä: Videopalauteinterventio traumatisoituneen vanhemman mentalisaatiokyvyn vahvistamiseksi (CAVES/CAVEAT)

to-pe 6.-7.10.2022

Helsinki, Vanhemmuus ja perhe

Koulutuksen tiedot

Menetelmän kliininen käyttökoulutus, to-pe 6.-7.10.2022, Helsinki

Paikka: SOSTE, Yliopistonkatu 5, 6. krs, Helsinki
Kouluttaja:        prof. Daniel Schechter
Hinta:                 539 €+ alv 24% (kahvit sisältyvät hintaan)
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.8.2022

”Clinical Assisted Videofeedback Exposure Approach Therapy” (CAVEAT) on 16-kerran manualisoitu psykoterapeuttinen interventio 1-3 vuotiaiden lasten vanhemmille, jotka ovat traumatisoituneet lähisuhteissaan (esim. lapsuuden kaltoinkohtelu, perheväkivalta) ja kärsivät PTSD-oireista. Dr. Sandra Rusconi Serpan ja prof. Daniel Schechterin Geneven yliopistossa kehittämä interventio perustuu Clinical Assisted Videofeedback Exposure Sessions (CAVES) – videopalautteeseen, jossa vahvistetaan vanhempien kykyä mentalisoida omia ja lapsensa kokemuksia vuorovaikutustilanteissa.

CAVES/CAVEAT malli rakentuu näyttöön perustuville vanhempi – lapsi -psykoterapian ja PTSD:n hoitomalleille, kuten Child-Parent Psychotherapy, Interaction Guidance, Mindind the Baby/Mothering from the Inside-Out, ja traumaoireiden pitkitetty altistusterapia. Taustateorioita ja hoitomalleja esitellään koulutuksen aikana.

Koulutus soveltuu vanhemmuuden, vanhempi-lapsi -vuorovaikutuksen ja perheiden kanssa hoidollisesti työskenteleville ammattilaisille.

Koulutus koostuu kahdesta osasta:

  1. Torstai 6.10. klo 9 – 10.30 Yleisöluento: Traumatisoituneiden äitien ja heidän pienten lastensa hoito: näkökulmia pitkittäistutkimuksesta ja CAVES/CAVEAT -mallista.  Mahdollisuus osallistua paikan päällä ja videoyhteydellä.
  2. Koulutus jatkuu to–pe CAVES/CAVEAT menetelmäkoulutuksena rajoitetulle osallistujamäärälle (max. 20 hlö). Menetelmäkoulutettavat osallistuvat myös yleisöluennolle. Osallistuminen paikan päällä.

Kouluttaja:

Daniel Schechter toimii lasten- ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessorina Lausannen yliopistossa ja New Yorkin University Grossman School of Medicine:ssä. Lisäksi hän on pikkulapsuuteen, lapsuuteen ja nuoruusikään erikoistunut psykiatri ja psykoanalyytikko sekä kehityksellisen neurotieteen tutkija. Schechter on tutkinut erityisesti hoivaajan vakavan traumahistorian ylisukupolvista siirtymistä psyykkisten, hormonaalisten ja aivotason muutosten sekä vanhempi – lapsisuhteen häiriöiden kautta. Schechter työryhmineen ovat pioneeriasemassa vanhemmuusinterventioiden (CAVES/CAVEAT) kehittämisessä vakavasti traumatisoituneille vanhemmille ja heidän lapsilleen.

Lisätietoja: sanna.isosavi@traumaterapiakeskus.com

Linkkejä CAVES/CAVEAT -esittelyyn ja artikkeliin:

https://mentalisation.org/wp-content/uploads/2018/10/5_Rusconi.pdf

https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Schechter

https://www.researchgate.net/publication/260271420_Negative_and_Distorted_Attributions_Towards_Child_Self_and_Primary_Attachment_Figure_Among_Posttraumatically_Stressed_Mothers_What_Changes_with_Clinician_Assisted_Videofeedback_Exposure_Sessions_CAVES

 

 

Muita koulutuksia

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50% kokonaishinnasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty 7 vrk ennen koulutuksen alkua, peritään maksu kokonaisuudessaan.