Menu
Traumatisoituminen vanhemman ja vauvan kehollisessa vuorovaikutuksessa: Parental Embodied Mentalization Assessment (PEMA) hoidollisena työkaluna
Traumatisoituminen ei ole vain jotain, joka tapahtui kauan sitten, vaan se jättää jälkiä mieleen ja kehoon (van der Kolk, 2014). Varhaiset ihmissuhdekokemukset, jotka haittaavat minuuden ja turvallisuuden tunteen kehittymistä, tulevat esiin monilla tavoin. Siirtymä vanhemmuuteen aktivoi “lastenhuoneen kummituksia” (Fraiberg et al., 1975) eli vanhemman ratkaisemattomia kokemuksia omista hoivasuhteistaan. Varhaisen vuorovaikutuksen interventioiden keskeinen tehtävä on estää riskien ylisukupolvinen siirtyminen, mutta usein terapiatyöskentely perustuu puheeseen. Vauvaan vaikuttaa kuitenkin erityisesti vanhemman kehollinen viestintä. Miten vauva oppii tuntemaan itsensä ja vanhemman tämän kehon kielen, esimerkiksi liikkeiden, kautta?
Parental Embodied Mentalizing Assessment (PEMA, Shai, 2018) -työkalun avulla tunnistetaan riski- ja suojatekijöitä vanhemman ja vauvan liikkeissä ja kehollisessa asettumisessa suhteessa toisiinsa.
Shai & Spencer käyttävät videota ja tapauskuvauksia valottaakseen, miten kiintymystraumakokemukset näyttäytyvät varhaisessa, kehollisessa vuorovaikutuksessa.
Dana Shai, Ph.D., menetelmän kehittäjä; Academic College Tel Aviv Yaffo & Study of Early Emotional Development (SEED) Center
Rose Spencer, PsychD, menetelmän kouluttaja; johtava psykologi, Lontoon perinataalimielenterveyspalvelut
Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50% kokonaishinnasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty 7 vrk ennen koulutuksen alkua, peritään maksu kokonaisuudessaan.
TTK Traumaterapiakeskus Oy
Y-tunnus: 3146207-2
Laskutustiedote
Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Helsinki
Malminkatu 24 C 34, 2. krs, 00100 Helsinki
Puh. 09-4356 8280 (klo 8-15.15)
toimisto.helsinki@traumaterapiakeskus.com
Oulu
Kirkkokatu 19 A 13, 4.krs, 90100 Oulu
Puh. 045-1130 589 (klo 7-14)
toimisto.oulu@traumaterapiakeskus.com